Waarom naar de trimsalon

trimsalonVachtverzorging en trimmen wordt meestal gezien als luxe, maar is echt noodzaak! Er wordt niet voor niks gezegd dat de gezondheid van een dier is af te lezen aan de conditie van zijn vacht.

Een goede vachtverzorging is ontzettend belangrijk om de gezondheid en conditie van uw  hond op peil te houden. Het is algemeen bekend dat de huid het grootste orgaan is van het lichaam. Om de huid goed te laten ademen is het noodzakelijk dat de vacht regelmatig “ververst” wordt. Bij onvoldoende vachtverzorging kan de huid gaan irriteren of verstikken met als gevolg dat de hond jeukklachten krijgt, zich stuk gaat bijten en uw volgende gang naar de dierenarts is.

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen ontzettend verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

De meeste terrierrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen.

Ook de langharige honden hebben nogal wat vachtverzorging nodig. En zoals u misschien al wel weet valt het niet altijd mee om uw hond goed bij te houden. Op den duur kan de vacht gaan vervilten en klitten, vooral op plaatsen waar u moeilijk bij kunt of die snel worden vergeten. Denk hierbij vooral aan plaatsen als onder de oksels, de borst, de buik en tussen de tenen. Om u hierbij te helpen kunt u ervoor kiezen om de hond eens goed door te laten borstelen door een hondentrimmer. Ook kunt u ervoor kiezen om uw hond te laten knippen of scheren zodat uw hond een kort model krijgt en het voor u ook weer makkelijker wordt om uw hond bij te houden.

In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en …lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen.

Kijk bij behandelingen wat ik voor uw hond kan doen!